سیستم فعال کننده مشبک یا RAS در مغز ( Reticular activating system)

یکی از سیستم های جالب و قابل توجه در مغز انسان سیستم فعال کننده مشبک یا RAS در مغز است.این سیستم شبکه کوچکی از سلولهایی است به اندازه یک چهارم سیب در مغز انسان که وظیفه آن فیلتر کردن اطلاعات خصوصی از بین اطلاعاتی است که به ما می رسند.

مثلا اگر شما یک کفش  ب, پس از آن وقتی به خیابان می روید دائما کفش هایی از نوع و رنگ کفش  خود را می بینید , گویی کفشهایی از نوع کفش شما در پای مردم  بیشتر شده اند درحالیکه  که این طور نیست فقط سیستم فعال کننده مشبک یا RAS در مغز شما کفش های هم شکل را از بین کفش های مردم انتخاب می کند  و به ذهن شما وارد می کند.

وظیفه  RAS نیز همین انتخاب و گزینش اطلاعات از دنیای اطراف و نتایج کارهای شما است, با توجه به چیزی که شما می خواهید, یعنی نوعی فیلتر کردن اطلاعات که به مغز شما وارد می شوند.

شیوه تفکرتان

مثلا اگر تصمیم بگیرید که فکر کنید شما انسان خوشحالی هستید  , سیستم فعال کننده مشبک یا RAS در مغز مشغول جمع آوری اطلاعاتی است که نشان گر خوشحال بودن شماست و بعد آن را به سیستم پردازش مغز شما وارد می کند و ذهن شما هم با توجه به اطالاعاتی که دریافت می کند به شما ثابت می کند که شما درست گفته اید و آنچه فکر می کنید هستید .

در این مورد  هنری فورد نظریه ای دارد که جا دارد آن را در اینجا بیان کنم.او می گوید :اگر فکر می کنید که می توانید و اگر فکر می کنید که نمی توانید در هر دو صورت درست فکر کرده اید.پس شیوه تفکر شماست که از شما آنچه که می خواهید می سازد اگر فکر می کنید که آدم خوش‌شانسی هستید پس خواهید بود و بالعکس.

برنامه ریزی ذهنتان

پس متوجه شدید اینکه شما احساس خوشبختی و بد بختی  کنید کاملا  در اختیار شماست وفقط بستگی به چگونگی و شیوه برنامه ریزی  ذهن توسط خودتان و تصمیم هایی دارد که با توجه به اطلاعات خود می گیرید.

اگر همین الان  تصمیم بگیرید که موفق باشید و بر تصمیم خود پایبند باشید, در اینصورت  سیستم سیسم فعال کننده مشبک یا RAS در مغز شما سعی می کند  شما را به چیزی که می خواهید برساند.

بارها شده است که صبح زود با حالت کسل و بی انگیزه ای از خواب بیدار شده باشید و با خود بگویید یک روز تکراری دیگری  را باید شروع کنم و در ذهن خودتان دنبال این باشید که روزی داشته باشید تکراری و در این روز هیچ هدفی را دنبال نکنید,

باید خودتان متوجه شده باشید که چیزی را که در ذهنتان مرور کرده اید واقعا برایتان اتفاق افتاده  است و آن روز برایتان تکراری و کسالت آور بوده است.

هدف گذاری

با این توضیحات پیشنهاد می کنیم  برای خود اهدافی را انتخاب کنید و حتما این اهداف را بنویسید و خود را ملزم کنید تا با برنامه ریزی و تلاش به این اهداف برسید اگر این کار را انجام دهید مغز شما به کمکتان خواهد آمد و به شما در راه رسیدن به مقصودتان کمک خواهد کرد. پس شما هم می توانید به انسانهای پیروز و موفق  بپیوندید فقط کافی است بخواهید.

ذهن انسان مانند کامپیوتری است که منتظر برنامه ریزی است. اگر به ذهن خود برنامه ای ندهیم، خودش شروع به کار می کند و طبق برنامه هایی که خودش دارد پیش می رود. گاهی اوقات ما را یاد خاطرات تلخ می اندازد، در بعضی زمان ها احساس ناراحتی و نگرانی می کنیم، گاهی اوقات مضطرب می شویم و …. اینها همه کارهای خودمختارانه ذهن ماست. چون که ما ذهن خود را برنامه ریزی نکرده ایم و ذهن ما خودش برای ما تصمیم می گیرد.

برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف

برای رسیدن به هدف هایی که دارید لازم است  اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را انتخاب کنید و حتما آنها را یادداشت کنید و برای رسیدن به آنها مدت زمان معینی را مشخص کنید و برای اینکه به اهدافتان برسید برنامه ریزی و تلاش کنید.

باید بدانید که این اهداف باید واقع گرایانه باشند و دور از دسترس نباشند. مثلا این طور نباشد رفتن به مریخ بعد از شش ماه”. این هدف یک هدف دور از دسترس است و رسیدن به آن  به منابع و زمان بیشتری نیاز دارد.

منبع: ایران ان ال پی


دانشجویان ارشد مدیریت اطلاعات دانشگاه تبریز برنامه ,سیستم ,اطلاعات ,ریزی ,تصمیم ,مشبک ,برنامه ریزی ,کننده مشبک ,فعال کننده ,انتخاب کنید ,برای رسیدن منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

فروش لوازم جانبی موبایل دراما لند | مرجع دانلود فیلم وسریال روانشناس خوب در آبادان دکتر جعفر نیک نظر محسن رجبی فر | صدا پرداز پیکس تو وب قفس فیلم همه چیز در مورد صنعت Public Management jesus بیزینس فروش بازاریابی کوچینگ و....